Helstekt norsk ytrefilet

Helstekt ytrefilet av norsk storfe slår alltid an. Mens kjøttet godgjør seg i ovnen kan du fokusere på å lage godt tilbehør som blir satt pris på i godt selskap.

Å tilberede et helstykke med biff er ingen kunst! Gni kjøttet inn med salt og pepper, og brå stekt det i pannen så det får en god farge og stekeskorpe.Sett det deretter inn i stekeovnen på 125 grader og la steke til ønsket kjernetemperaturen (ca 45minutter).

 

For å sikre perfekt resultat er det viktig å ha kontroll på kjernetemperaturen, her er steketermometeret ett godt hjelpemiddel. Ønsker du at biffen skal være lett rød og saftig, ta den ut på 55-60 C. Om du ønsker en mer medium gjennomstekt biff, ta den ut av ovnen på 60-65 C. Husk å la kjøttet hvile noen minutter får servering!

 

Tilbehøret til biffen kan varieres nesten i det uendelige. Bruk gjerne sesongens råvarer, og varier tilbehøret ut fra årstid. En frisk og lettbringebær- og byggrissalat, eller jordbærsalsa passer godt en varm sommerdag, mens sopp eller beter er gode valg på en små-grå høstkveld. Bruk tiden kjøttet står i ovnen til å skape det ekstra gode tilbehøret,  og skap en kulinarisk opplevelse for deg og gjestene dine!